Cannelloni

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Dla wielbicieli włoskiej kuchni przepyszne cannelloni faszerowane kalafiorem, radicchio i serem ricotta

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • CIASTO:
    - mąka semola: 100 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    FARSZ:
    - ser ricotta: 200 gramów
    - kalafior horetx: 100 gramów
    - sałata radicchio: 100 gramów
    - parmezan: 100 gramów
    - żółtka: 2 sztuki
    PESTO:
    - sałata fit&easy: 50 gramów
    - czosnek: 2 ząbki
    - płatki migdałów: 10 gramów
    - oliwa: 2 łyżki
    SOS:
    - masło: 30 gramów
    - śmietana 36%: 200 mililitrów
    - parmezan: 100 gramów
    - gałka muszkatołowa: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
    - papier do pieczenia Saga: 1 opakowanie
    SKłADNIKI POTRZEBNE DO WYKONANIA POTRAWY ZNAJDZIESZ NA WWW.FOODINI.PL:
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Cannelloni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyrabiamy ciasto i cieniutko rozwałkowujemy.
  • 2. Wycinamy z ciasta 10 centymetrowe kwadraty, które gotujemy we wrzącej wodzie. Odcedzamy.
  • 3. W misce mieszamy wszystkie składniki do farszu i po uzyskaniu stałej konsystencji, wykładamy masę na makaronowe kwadraty ułożone na papierze SAGA. Zwijamy z farszem w rulony
  • 4. Na brytfannie wyłożone papierem SAGA układamy przygotowane cannelloni.
  • 5. W rondelku rozgrzewamy śmietanę (nie doprowadzamy do wrzenia) i smarujemy nią cannelloni, wierzch posypujemy parmezanem.
  • 6. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy ok. 15 minut.
  • rukola fit&easy 7. Miksujemy rukolę, czosnek, uprażone płatki migdałów oraz oliwę. Tak przygotowanym pesto polewamy cannelloni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować