Canelloni z twarogiem i brokułami w sosie warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa umyć, brokuł podzielić na różyczki, podzielić papryki na pół j oczyścić z gniazda nasiennego, połowę papryki czerwonej i żółtej odstawić na później, obrać marchew i 2 cebule ugotować w osolonej wodzie razem z porem. Gotować aż wszystkie warzywa będą miękkie
2.Pozostałe papryki i cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na patelni
3.Od ugotowanych warzyw oddzielić brokuły. Marchewkę, por, paprykę i cebulę zblenderować w misce z przetartymi pomidorami i śmietaną. Dodajemy sól pieprz bazylię oraz suszone papryczki peperoni
4.Do brokułu dodajemy twaróg, warzywa z patelni oraz czosnek. Wszystko razem mieszamy. Dodajemy soli i pieprzu
5.Canelloni gotujemy w osolonej wodzie do zmięknięcia. Nastęnie odcedzamy makaron i przelewamy zimną wodą.
6.Do ugotowanego makaronu nakładamy do środka farsz twarogowo - brokułowy. Canelloni układamy w naczyniu żaroodpornym przekładając poszczególne partie sosem warzywnym. Na wierzchu posypujemy startym serem
Komentarze