Camembert zapiekany

4.5 (176 ocen)

  • 30 min

pyszny ser zapiekany który wylewa sie jak lawa ze swojej skórki

  • 30 min

Składniki:

  • ser camembert,2 ząbki czosnku,2 łyżki miodu,
    2 łyżki oliwy z oliwek,2 łyżki musztardy,bułka
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Grzanki Ser

Camembert zapiekany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:na camembercie zrobić nieduże nacięcia.Ząbki czosnku obrać,pokroić
    wzdłuż i powciskać w nacięcia na serze.
    Bułkę pokroić ,wykrawaczką gwiazdką wykroić kształty i grilować z obu stron na patelni
    grilowej.Az grzaneczki będą rumiane.
    Z musztardy,oliwy i miodu zrobić sos.
    Polać camembert sosem i wstawić do piekarnika na około 15 minut,aż ser zacznie się
    roztapiać.Zamiast piec w piekarniku można też włożyć do mikrofalówki na 2 minuty,efekt
    będzie ten sam.Lecz z piekarnika jest smaczniejszy.
    Tak przygotowanym serem smarować grzanki.Smacznego.

Porady

Ser podczas podania mozna podgrzac jeszcze w mikrofali żeby bardziej sie rozpuścił jak nie zdążymy zjesc gdy jest cieply

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować