Camembert z frytkami i sałatą

4.5 (200 ocen)

  • 30 min

To danie jest tak pyszne, że robię je co tydzień.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 ser Camembert
    szczypta tymianeku
    1 ząbek czosnku
    szczypta soli
    szczypta piprzu
    Mix sałat
    Dresing: 3 łyżki oliwy, 2 ząbki czosnku, pół łyżeczki vegety, pieprz, sok z cytryny
    Sos czosnkowy: 3 łyżki jogurtu naturalnego, 3 łyżki majonezu winiary,szczypta solil, pieprz,
    szczypta papryki słodkiej, 2 ząbki czosnku, majeranek
    Frytki (mogą być gotowe, kupne)
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Camembert z frytkami i sałatą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Wierzch sera odcinamy. Do środka dajemy tymianek, sól, pieprz i ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Przykrywamy i owijamy w folię aluminiową nie zakrywając wierzchu. Podpiekamy w piekarniku ok. 15min w
    150st. C
    2. W tym czasie można usmażyć frytki, np. we frytkownicy.
    3. Mix sałat mieszamy z dresingiem (skład podany wyżej).
    4. Przygotowujemy sos czosnkowy (skład podany wyżej). Tym sosem polewamy ser.

Porady

Ser camembert podajemy gorący z frytkami, sałatą i sosem czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować