Camembert w otrębach z żurawiną

0 (0 ocen)

  • 5 min

Propozycja na szybką przekąskę. Chrupiąca skórka i kremowe wnętrze zauroczy amatorów serów pleśniowych.

  • 5 min

Składniki:

  • 1 ser camembert (120 g)
    1 jajko
    2 łyżki otrębów pszennych
    1 łyżka bułki tartej
    1 łyżka konfitury żurawinowej
    olej (do smażenia)

Camembert w otrębach z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Camembert w otrębach z żurawiną 1. Otręby wymieszać z bułką. Jajko rozkłócić. Camembert panierować z jajku i mieszance otrębów z bułką. Smażyć z oby stron na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać gorący z żurawiną.

Porady

Aby panierka miała bardziej wyrazisty smak, można zastąpić 1 łyżkę otrębów zmielonymi orzechami włoskimi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy