Burito meksykańskie

4.5 (164 ocen)

  • 20 min

Szybki i sycące danie

  • 20 min

Składniki:

  • Burito:
    0,5 kg mięsa mielonego(łopatka)
    1 cebula duża
    papryka czerwona
    papryka zielona
    papryka żółta
    puszka czerwonej fasoli
    puszka kukurydzy
    pieczarki
    puszka pomidorów w kawałkach
    2 ząbki czosnku
    Przyprawy : pieprz sól, oregano, bazylia, chili, 1 liście laurowe, 3 ziół angielskich, koncentrat pomidorowy

    Placki na tortille

Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Burito meksykańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz:

    Mięsa podsmażyć na patelni.

    Pokroić w większe kostki cebule i smażyć na złoty kolor. Dodać przeciśnięty czosnek. I poddusić. Dodać pomidory z puszki. Dodać soli i pieprzu. Poddusić.


    Dodać pokrojone wszystkie 3 papryki (duże kostki) -poddusić ( można dodać trochę wody ) Dodać przypraw. Wsypać kukurydze i czerwoną fasole. Poddusić. Na końcu dodać pokrojone pieczarki- duże kostki. 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego rozpuścić w ½ szkl. Poddusić ok. 8min.



    Wkładasz farsz do ciasta i zawijasz i gotowe
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować