Burgery z buraków i owczego sera

0 (0 ocen)

  • 60 min

Nietypowy pomysł na burgery

  • 60 min

Składniki:

  • 450 g surowych startych buraków (ok. 4-5 szt)
    150 g płatków owsianych
    1 mała cebula
    200 g sera owczego
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki oliwy z oliwek
    2 jajka
    1 garść świeżej bazylii
    1 szczypta soli morskiej i pieprz do smaku
    do podania
    sałata lub kapusta
    awokado
    pomidory
    cebula
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Burgery

Burgery z buraków i owczego sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki obrać i zetrzeć razem z cebulą i czosnkiem na tarce lub użyć do tego mikser.
    Umieść warzywa w dużej misce. Dodać oliwę z oliwek, jajka i płatki owsiane i wymieszać wszystko dobrze.
    Dodaj ser owczy, bazylię, sól i pieprz i wymieszać do połączenia wszystkich składników.
    Odstawić na około 30 minut, żeby płatki się namoczyły co jest istotne dla późniejszej konsystencji burgerów.
    Uformuj burgery. Jeśli mieszanka nie chce się kleić, dodaj trochę więcej płatków. Powinno wyjść 6-8 burgerów.
    Zgrilluj burgery kilka minut z każdej strony lub usmaż na patelni na złoty kolor z obu stron.
    Podawać z grillowanym chlebem i dodatkami jakie lubisz - sałatą, pomidorami, avokado itp.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Buraki Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować