Burgery z ciecierzycy

4.5 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Pyszne burgery wegetariańskie. Posmakują nawet mięsożercom!

  • 20 min

Składniki:

  • 2 szkl ugotowanej ciecierzycy
    2 jajka
    1 duża cebula
    3 łyżki otrębów
    1 łyżeczka mąki kukurydzianej
    1 łyżeczka ostrej musztardy
    1 opakowanie przyprawy do hamburgerów
    pieprz mielony
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Burgery z ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Posiekaną w paski cebulę gotujemy na parze lub dusimy w 1/2 szkl wody (aż odparuje).
  • 2. Ciecierzycę mieszamy w misce ze wszystkimi dodatkami, po czym blenderem miksujemy na w miarę gładką masę - ja celowo zmiksowałam dosyć niedokładnie, ale można miksować tak, aby nie zostały żadne grudki.
  • 3. W dłoniach formujemy duże, płaskie kotlety, które smażymy na odrobinie tłuszczu z obu stron, na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca

Notka redakcyjna

PP_10-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować