Buraczki zasmażane z serkiem topionym

5 (166 ocen)

Buraczki zasmażane z czosnkiem i cebulą, doprawione serkiem topionym zamiast śmietany. Pyszna sałatka na ciepło do obiadu.

Składniki:

  • 1 kg czerwonych buraków
    2 średnie białe cebule
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki masła
    100 g serka topionego kremowego (może być także ziołowy, z koperkiem lub szczypiorkiem)
    czarny pieprz mielony do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki Krem Buraczki

Buraczki zasmażane z serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki obrać i ugotować. Gdy wystygną, zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej.
  • Buraczki zasmażane z serkiem topionym 2. Masło rozpuścić w garnku, dołożyć posiekane cebule i czosnek. Dusić do miękkości (ok. 10 min).
  • Buraczki zasmażane z serkiem topionym 3. Następnie dodać przygotowane buraki. Zasmażać 5 min.
  • Buraczki zasmażane z serkiem topionym 4. Po tym czasie dołożyć serek topiony i, mieszając, podgrzewać, aż serek całkowicie się rozpuści. Buraczki doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Cebula Czosnek Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować