BURACZKI ZASMAŻANE Z CHRZANEM

4.48 (184 ocen)

uwielbiam buraczki zasmażane do obiadu są delikatne a zarazem wyraziste

Składniki:

  • SKŁADNIKI;
    1,5 kg buraków
    2 cebule
    4 łyżki masła
    2 czubate łyżki mąki
    1 szczypta kwasku cytrynowego
    2 łyżki chrzanu
    Sól
    Pieprz
    cukier
Wystaw ocenę:

4.48 (184 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Buraczki

Buraczki zasmażane z chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE;;
    Buraki gotujemy w łupinach do miękkości , studzimy i obieramy . Ścieramy buraki na drobnych oczkach na tarce. Cebulkę obieramy i kroimy w bardzo drobną kosteczkę . Rozpuszczamy masło w garnku i smażymy cebulkę do miękkości dokładamy mąkę i robimy zasmażkę następnie do zasmażki dodajemy starte buraki i energicznie mieszamy bo niestety szybko się przypalają , doprawiamy do smaku , chrzanem solą kwaskiem i cukrem oraz pieprzem , mieszamy i gotowe . Podajemy np. do kotleta mielonego . Smacznego

Porady

Aby buraczki były tradycyjne możemy pominąć chrzan

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować