Buraczki zasmażane z cebulką

4.44 (204 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Smaczny dodatek do drugiego dania.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg buraczków ćwikłowych
    1 duża cebula
    sól,pieprz
    szczypta cukru
    sok z cytryny
    masło do smażenia (2-3 łyżki )
Wystaw ocenę:

4.44 (204 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Buraczki

Buraczki zasmażane z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki umyć i ugotować do miękkości.Wystudzić i obrać.Następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Cebulę obrać i również zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 3. Buraczki i cebulą przełożyć do garnka,dodać masło i smażyć,często mieszając,aż cebula będzie miękka, a buraczki szkliste.
  • 4. Na koniec przyprawić do smaku solą ,pieprzem ,szczyptą cukru i sokiem z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować