Buraczki z papryką

5 (143 ocen)

Idealne jako dodatek do drugiego dania, do mięs, kanapek.

Składniki:

  • 6 kg ugotowanych buraczków
    1 kg papryki
    1 kg cebuli

    1/2 l octu
    1/2 l wody
    1 szklanka cukru
    2 łyżki soli
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Buraczki z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę.
  • 2. Składniki zalewy zagotować, włożyć buraczki i mieszając doprowadzić do wrzenia.
  • 3. Przełożyć do słoików, zamknąć i pasteryzować ok. 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować