Buraczki tarte na zimę

4.5 (172 ocen)

  • 2 godz. 40 min

Super sprawa...Później: Pyk! i gotowe ;) Polecam zapiekanie buraków tak przy "okazji"...

  • 2 godz. 40 min

Składniki:

  • 5 kg buraków
    szklanka octu
    szklanka cukru
    2 łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Buraczki tarte na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Buraczki tarte na zimę 1. Buraki (osobno) zwijamy w folię aluminiową i zapiekamy 1,5 godziny w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. Studzimy ,obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie zalewamy octem ,dodajemy cukier i sól ,dokładnie mieszamy. Przekładamy do słoiczków ,zostawiając pustą przestrzeń (ok. 1 cm) ,zakręcamy i pasteryzujemy 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować