Buraczana pasta kanapkowa

4.98 (163 ocen)

  • 5 min

Buraki lecza anemię, polecam dla kobiet w ciąży i po porodzie .

  • 5 min

Składniki:

  • * 2 szt buraczki,
    * 1/2 szt ser feta,
    * 1 ząbek czosnek,
    * pieprz,
    * przyprawa uniwersalna


Wystaw ocenę:

4.98 (163 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Buraczana pasta kanapkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu studzimy i ścieramy na tarce jarzynowej małe oczka.
  • 2. Dodajemy ser feta ok 1/2 kostki i ucieramy z buraczkami na gładką masę.
  • 3. Dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku i pieprz świeżo mielony do smaku.
  • 4. Pastę chłodzimy i podajemy do pieczywa chrupkiego, ozdabiamy natka pietruszki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować