Ciasto Bułkowiec

1 (1 ocen)

  • 60 min

Ciasto jest bardzo proste i pyszne. Mój wnuk go uwielbia.

  • 60 min

Składniki:

  • składniki
    BISZKOPT:
    8 jajek
    2 szklanki cukru
    2 szklanki mąki pszennej
    4 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier waniliowy
    MASA:
    3 szklanki mleka
    2 małe bułki
    1/2 szklanki cukru
    cukier waniliowy
    1 kostka masła
    10 dkg wiórek kokosowych
    DODATKOWO:
    kolorowa posypka
    dżem z czarnej porzeczki
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto bułkowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. białka ubić z cukrem na sztywną pianę, następnie dodać pozostałe składniki biszkoptu i wymieszać. Piec w temp. 180 °C przez około 40 min. przestudzony biszkopt przekroić na pół

    2. Dwie małe bułki namoczyć w 2 szklankach mleka. 1 szklankę mleka zagotować z 1/2 szklanką cukru, wiórkami kokosowymi i cukrem waniliowym. Następnie dodać namoczone bułki i chwilę zagotować. Utrzeć masło a następnie dodać przestudzoną masę bułkową

    3 Przekrojone blaty biszkoptowe posmarować dżemem a następnie przełożyć masą. Na wierzch również posmarować masą i posypać kolorową posypką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

3.84 (607 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto Euforia

To może cię zainteresować