Bułki pszenno babeczkowe

0 (0 ocen)

miałam połamane kruche babeczki, zrobiłam eksperyment i dodałam do ciasta na bułki.

Składniki:

  • 750 g mąki pszennej
    250 g kruchych babeczek do nadzień pikantnych i słonych ( Dan Cake )
    9 łyżek oleju z suszonych pomidorów
    1 łyżka cukru
    100 g świeżych drożdży
    1 łyżka soli
    1/2 szk letniego mleka
    500 ml letniej wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Bułki pszenno babeczkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże wymieszaj z cukrem aż uzyskają płynną konsystencję.
    Babeczki wrzuć do rozdrabniacza i zmiksuj, po czym wsyp do drożdży.
    Dodaj pozostałe składniki i drewnianą łyżką wymieszaj ciasto.
    Oprósz mąką i chwilę wyrób ręcznie tworząc bryłę ciasta.
  • 2. Zakryj ciasto ściereczka i zostaw do wyrośnięcia.
    Gdy podwoi swoją objętość ponownie wyrób i formuj okrągłe bułki ( u mnie wyszły bardzo duże - 11 szt ).
    Układaj je na blasze z wyposażenia kuchenki przykrytej papierem do pieczenia.
    Zostaw do wyrośnięcia.
  • 3. Wyrośnięte bułki wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 30 minut.
    Po upieczeniu podawaj z tym co lubisz, ja najbardziej lubię z samym masłem jeszcze lekko ciepłe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować