Bułki nadziewane farszem mięsnym z pieczarkami

4.5 (147 ocen)

  • 30 min

Pyszna kolacja dla moich wnuczek.

  • 30 min

Składniki:

  • 30 dkg świeżych pieczarek
    1 łyżka margaryny
    20 dkg kiełbasy
    1 łyżka mąki
    1 szklanka śmietany
    1 cebula
    sól.pieprz
    8 bułeczek
    15 dkg sera żółtego
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki

Bułki nadziewane farszem mięsnym z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć , zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na tłuszczu, dodać pokrojoną w kawałki kiełbasę , podsmażyć. Tak przygotowaną cebulę i kiełbasę połączyć z pieczarkami na tłuszczu, zalać śmietaną z mąką, doprawić solą i pieprzem do smaku i zagotować. Farsz dobrze wymieszać.
  • 2. Z bułek skroić czapeczki, wydrążyć i napełnić farszem na wierzch dodać utarty żółty ser . Włożyć do mikrofali na 3min. Podawać posypane pietruszką.

Porady

Bułki można zapiekać w piekarniku, będą bardziej chrupiące.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować