Bułki na hamburgery (krok po kroku)

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Bułeczki są pyszne i pulchne w środku.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg mąki pszennej
    300 ml mleka
    3 dkg drożdży
    1/4 kostki margaryny
    2 płaskie łyżeczki cukru kryształu
    1 łyżeczka soli
    sezam
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki Hamburgery

Bułki na hamburgery (krok po kroku) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowywanie bułek na hamburgery 1. Drożdże wymieszać z cukrem kryształem, 5 łyżkami mąki i 3 łyżkami ciepłego mleka, pozostawić do wyrośnięcia na ok 20 minut
  • Przygotowywanie bułek na hamburgery 2. margarynę rozpuścić w rondelku i wystudzić,
  • Przygotowywanie bułek na hamburgery 3. mąkę przesiać przez sitko,
  • Przygotowywanie bułek na hamburgery 4. dodać sól, roztopioną margarynę,
  • Przygotowywanie bułek na hamburgery 5. resztę ciepłego mleka,
  • Przygotowywanie bułek na hamburgery 6. wyrośnięte drożdże,
  • Przygotowywanie bułek na hamburgery 7. wszystkie składniki mieszamy drewnianą łyżką do jednolitej masy,
  • Przygotowywanie bułek na hamburgery 8. następnie wyrabiamy dłońmi na gładkie ciasto.
  • Przygotowywanie bułek na hamburgery 9. Formujemy z ciasta niewielkie kulki i układamy na blaszce,
  • Przygotowywanie bułek na hamburgery 10. pozostawiamy do wyrośnięcia na ok 30 minut,
  • Przygotowywanie bułek na hamburgery 11. następnie smarujemy każdą bułeczkę mlekiem,
  • Przygotowywanie bułek na hamburgery 12. posypujemy sezamem.
  • Przygotowywanie bułek na hamburgery 13. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.19 (217 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Domowe masło ze śmietany

To może cię zainteresować