Bułki musztardowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Drożdże wymieszać z cukrem,łyżką mąki i 1/2 szklanki ciepłego mleka-odstawić w ciepłe miejsce na 10-15min. do wyrośnięcia.
2.Do miski wsypać mąkę oraz sól.
Dodać musztardę,roztopione masło,resztę mleka oraz wyrośnięte drożdże.
Wyrabiać ciasto ok.10min.aż stanie się gładkie i elastyczne.
Przykryć je suchą ścierką odstawić w ciepłe miejsce na 1h. do wyrośnięcia.
3.Wyrośnięte ciasto ponownie wyrabiać 5 min.
Rwać po kawałku formując podłużne bułeczki.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia,układać bułki.
każdą lekko spłaszczyć dłonią zrobić trzy ukośne nacięcia ostrym nożykiem,posypać je makiem.
Komentarze