Bułki z kiszoną kapustą, marchewką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki oczyść,pokrój ,usmaż na tłuszczu,,przypraw do smaku solą i pieprzem
...Na drugiej patelni podsmaż na maśle kapustę,dodaj ziele,liść laurowy oraz startą marchewkę,duś pod przykryciem przez około 5-10 minut
.Kapustę przełóż do miski ,dodaj pieczarki,połącz z kapustą i przypraw do smaku..
.Mąkę przesiej do miski wsyp kaszkę, dodaj drożdże,sól,cukier i pieprz,wymieszaj ,wlej wodę i olej.Wyrób gładkie ciasto i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
...Gdy ciasto podwoi swoją objętość przełóż je na obsypaną mąką stolnicę,zagnieć ponownie , rozwałkuj i podziel na 9 prostokątów,na każdy rozłóż farsz i zwiń w rulonik.
Blaszkę posmaruj tłuszczem,obsyp mąką i przełóż bułeczki ,wierzch każdej posmaruj jajkiem roztrzepanym z jedną łyżką wody i posyp ziołami.
Wstaw do nagrzanego piekarnika , piecz przez około 50 min. w temp.200 st C.
.
Komentarze