Bułki z kiszoną kapustą, marchewką i pieczarkami

4.5 (171 ocen)

  • 60 min

Kapustę bardzo lubię,więc dlatego właśnie z tym dodatkiem zrobiłam bułeczki,wyszły pulchne i mięciutkie.

  • 60 min

Składniki:

  • 180 g kaszy manny

    250 g mąki pszennej

    70 g drożdży

    1 łyżeczka cukru

    2 łyżeczki soli

    0,5 łyżeczki pieprzu

    3 łyżki oleju

    240 ml letniej wody




    Składniki na farsz:

    400 g odciśniętej kapusty kiszonej

    400 g pieczarek

    1 marchewka

    sól i pieprz do smaku

    2 łyżki masła

    1 łyżka oleju3 ziarenka ziela angielskiego

    1 liść laurowy




    Dodatkowo :




    żółtko

    1 łyżka wody

    1 łyżka ziół prowansalskich
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Kapusta kiszona

Bułki z kiszoną kapustą, marchewką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyść,pokrój ,usmaż na tłuszczu,,przypraw do smaku solą i pieprzem
    ...Na drugiej patelni podsmaż na maśle kapustę,dodaj ziele,liść laurowy oraz startą marchewkę,duś pod przykryciem przez około 5-10 minut
    .Kapustę przełóż do miski ,dodaj pieczarki,połącz z kapustą i przypraw do smaku..
    .Mąkę przesiej do miski wsyp kaszkę, dodaj drożdże,sól,cukier i pieprz,wymieszaj ,wlej wodę i olej.Wyrób gładkie ciasto i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

    ...Gdy ciasto podwoi swoją objętość przełóż je na obsypaną mąką stolnicę,zagnieć ponownie , rozwałkuj i podziel na 9 prostokątów,na każdy rozłóż farsz i zwiń w rulonik.

    Blaszkę posmaruj tłuszczem,obsyp mąką i przełóż bułeczki ,wierzch każdej posmaruj jajkiem roztrzepanym z jedną łyżką wody i posyp ziołami.

    Wstaw do nagrzanego piekarnika , piecz przez około 50 min. w temp.200 st C.
    .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować