Bułka z otrębów owsianych

4.5 (166 ocen)

  • 20 min

Przepis jest banalnie prosty i jest alternatywa do chleba którego tak unikamy będąc na diecie. Smaczne a zarazem sycąca bułka idealna na śniadanie.

  • 20 min

Składniki:

  • 6 czubatych łyżek otrębów owsianych
    1 duże jajko
    1 czubata łyżka twarogu
    1/3 łyżeczki sody oczyszczonej

    farsz
    2 plasterki sera żółtego
    2 plastry szynki
    1/4 papryki
    szczypiorek
    pomidor
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Bułka z otrębów owsianych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Otręby, jajko, ser i sodę wymieszać ze sobą do konsystencji jednolitej masy. Wyłożyć otręby na blaszkę to pieczenia wyłożoną wcześniej papierem. Uformować płaski placek o grubości około 1 cm. Piec w 200 st około 15 minut aż do zrumienienia. Po upieczeniu przekroić na pół, przeciąć środek tak aby powstała kieszonka. Włożyć np ser, wędlinę, pomidora, szczypiorek i paprykę i kanapka gotowa.

Porady

twaróg można zastąpić serkiem wiejskim. Wtedy należy użyć do mniej gdyż ma bardziej wodnistą konsystencję.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować