Bułeczki drożdżowe z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Drożdże rozpuszczany w ciepłym ale nie gorącym mleku dodajemy jajko i mąkę wyrabiamy ciasto tak, aby wszystkie składniki się połączyły (gdyby ciasto było za gęste dolewamy odrobinę mleka, i odwrotnie za rzadkie dosypujemy mąki)
2.Cebulę pokrojoną w drobną kostkę dusimy na maśle
3.Na ręce nakładamy niewielka ilość tłuszczu( może być olej) i formujemy z ciasta nie duże płaskie placki, na które nakładamy kolejno:koncentrat pomidorowy, cebule, solimy, posypujemy ziołami
4.Tak przygotowane placki sklejamy po brzegach formując płaskie bułeczki, po wierzchu posypujemy żółtym serem i zapiekamy w temperaturze 180° przez około 20 minut
Porady
Farsz możemy wykonać według naszych upodobań np. pieczarki lub kiełbaska zależy co kto lubi :)
Komentarze