3.Wlać roztopioną margarynę i wyrobić ciasto . Musi odchodzić od ręki .
4.Ja zawsze jeszcze przekładam ciasto na stolnicę , chwilę zagniatam i odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia .
5.Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę podsypana mąką.
6.Rozwałkować i wykrawać koła.
7.Farsz :Ugotowane przeciśnięte przez praskę ziemniaki przyprawić do smaku , sola , pieprzem , czosnkiem , doda starty ser żółty i suszony szczypiorek , wszystkie składniki wymieszać.
Na każdy krążek nałożyć po łyżeczce farszu . Zlepiać jak pączka.
8.Blaszkę wyłożyć papierem , przełożyć bułeczki .
9.Piec w temp 180 st około 15/ 20 minut maja być rumiane .
Porady
Takie bułeczki moja babcia podawała z czosnkiem przeciśniętym przez praskę z odrobiną posolonej oliwy, a na drugi dzień podsmażała przeciętą bułeczkę na masełku , pycha.
Komentarze