Bukiet wiosennych warzyw

0 (0 ocen)

Grillowanie wiosenne warzywa z jajkiem sadzonym :)

Składniki:

  • 1/2 kg młodych, drobnych ziemniaków
    1/2 pęczka zielonych szparagów
    1 pęczek białych szparagów
    1 młoda cukinia
    1 cebula
    oliwa z oliwek
    sól i pieprz
    curry
    dodatkowo:
    4 jajka

Bukiet wiosennych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki oskrobać i ugotować. Wystudzić. Ze szparagów odłamać końcówki, białe obrać. Na patelni grillowej rozgrzać 2 łyżki oliwy, wrzucić ziemniaki i pokrojoną w plasterki cukinię i cebulę. Posypać solą, pieprzem i curry, obsmażyć i zdjąć z patelni. Wrzucić szparagi, skropić oliwą, posypać solą i pieprzem, ugrillować. Dodać ziemniaki i cukinię. Podawać z jajkiem sadzonym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy