BUEF STROGONOW

4.5 (159 ocen)

o danie często gości u mnie na świątecznym stole, zawsze się udaje

Składniki:

  • 0,5 kg polędwicy wołowej,
    1 papryka czerwona,
    30 dag pieczarek,
    1 cebula,
    mąka,
    2 łyżki przecieru pomidorowego,
    1 łyżeczka słodkiej papryki,
    ½ łyzeczki ostrej papryki,
    1 l bulionu wołowego,
    2 liście laurowe,
    3 ziela angielskie,
    2 łyżki masła,
    1 łyżka śmietany
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Buef strogonow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę, obtaczamy w mące, następnie smażymy na maśle na złoto ze wszystkich stron. Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem, dodajemy ziele i liście laurowe. Pieczarki obieramy, kroimy drobno. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy razem z pieczarkami, dodajemy do mięsa. Paprykę kroimy w drobną kostkę, dodajemy do mięsa. Gotujemy pod przykryciem ok. 30-40 min, aż mięso będzie miękkie. Doprawiamy przyprawami. Koncentrat mieszamy ze śmietaną, dodajemy do potrawy, chwilę gotujemy. Podajemy z chlebem lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować