Budyniowiec z chałwą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polać roztopioną polewą czekoladową.Dodatkowo można posypać migdałami, albo udekorować w/g własnego gustu.
2.biszkopt- Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem.Następnie dodawać po żółtku.Przesiać budynie z mąką i proszkiem ,ale mieszać już delikatnie łopatką.Przelać na blaszkę 30x40, wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 30 minut w 175 *.Drugi placek upiec tak samo.Można upiec biszkopt z podwójnej porcji i potem go przekroić.
3.masa budyniowa-Na mleku ugotować budynie i wystudzić do letniego.Często mieszać, żeby nie utworzył się kożuszek. Miękkie masło zmiksować, dodając po łyżce zimnego budyniu. Na koniec dodać pokruszoną chałwę.Masę wyłożyć na biszkopt.
Komentarze