Budyniowe z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski,wyrobić dokładnie rękoma.
Wyłożyć je na spód tortownicy lub nie dużej blaszki,piec ciasto w nagrzanym piekarniku do 180st. przez ok.30 min.
Wyjąć z piekarnika ,zostawić do ostudzenia.
2.Warstwa budyniowa: Budynie przygotować wg.przepisu na opakowaniu z dodatkiem masła oraz cukru.
Przelać na ciasto,trzymając je dalej w tortownicy/blaszce.
Odstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
3.Wierzch:Galaretki dokładnie rozpuścić w 500ml. wrzątku ,odstawić do lodówki by lekko stężała.
Tężejącą galaretkę przelać na zimny budy.
Ciasto odstawić do lodówki ,najlepiej na noc do całkowitego stężenia.
Komentarze