Budyniowe placuszki z bananami

4.46 (175 ocen)

  • 20 min

Budyniowe placuszki z bananami

  • 20 min

Składniki:

  • Ciasto na 16-20 sztuk

    jogurt naturalny 190 g
    jajko
    budyń waniliowy 40 g
    cukier wanilinowy 16 g
    mąka pszenna 1 szklanka
    proszek do pieczenia 2 łyżeczki
    banan
    cukier puder do oprószenia
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.46 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery

Budyniowe placuszki z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie

    Żółtko oddzielamy od białka. Mąkę i proszek do pieczenia mieszamy, a następnie przesiewamy. Jogurt, żółtko, cukier, mieszamy. Partiami dodajemy składniki sypkie, mieszamy. Białko ubijamy na sztywną pianę, delikatnie łączymy z ciastem. Banana kroimy w kostkę dodajemy do placuszków. Smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor. Placuszki oprószamy cukrem pudrem przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować