Budyniątka bakaliowo-brzoskwiniowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bakalie są kolorowe i zawsze urzekają. I dzieci i dorośłi je uwielbiają

  • 30 min

Składniki:

  • a) podstawowe: bakalie (rodzynki, migdały, suszona morela), mąka ziemniaczana (3 łyżki), śmietana 30% (3 kubki)
    b) dodatkowy: brzoskwinie ( 2 szt)
    c) robocze: woda (2 łyżki), cukier puder (1 łyzeczka)
    d)dekoracja: owoce- banan, winogrono, kiwi: migdały

Budyniątka bakaliowo-brzoskwiniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotuj 1,5 kubka śmietany 30%śmietany. W miseczce wymieszaj 3 łyżki mąki ziemniaczanej z 2 łyżkami wody i połową kubka śmietany 30% i dodaj do gotującej śmietany. Dołóż 1 zblendowaną brzoskwinię i rodzynki. Powstały budyń wylej do salaterek. Resztę śmietany (1 kubek) ubij z 1 łyżeczką cukru pudru i udekoruj nią budyń. Posyp bakaliami i plasterkiem brzoskwini

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy