Budyń z kaszy manny z galaretką

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

ten deser polubią dzieci i dorośli

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:


  • - galaretka dowolna: 2 opakowania
    - kasza manna: 5 łyżek
    - mleko: 0.5 litra
    - cukier: 4 łyżki
    - wiórki kokosowe: 1 łyżka
    - masło: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Budyń z kaszy manny z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować 1 galaretkę, rozlać do pucharków i odstawić do lodówki aby dobrze stężała.
  • 2. Mleko zagotować z cukrem i dodawać kaszę mannę ciągle mieszając (żeby się nie przypaliła). Kiedy masa zacznie gęstnieć, zdjąć z ognia, dodać masło i wiórki i dobrze wymieszać. Przełożyć do pucharków z galaretką i odstawić na 5-6 godzin do lodówki.
  • 3. Na koniec przygotować drugą galaretkę i tężejącą uzupełnić pucharki . Odstawić do całkowitego zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Kasza manna Masło Mleko Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować