Budyń z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Budyń ugotować na mleku według przepisu na opakowaniu, posłodzić i wystudzić.
2. Następnie ugotować galaretki agrestową i truskawkową.
3. Galaretkę agrestową należy rozlać do pucharków i wlożyć do lodówki aż do stęgniecia.
4. Śmietanę kremówkę 36% ubić, do ubitej śmietany dodawać wystudzony budyń oraz wcześniej już obrane i pokrojone w kostkę pomarańcza a następnie włożyć przygotowaną masę do lodówki na około 15min.
5. Gdy już stęgła się nam galaretka agrestowa wkładamy do pucharków schłodzoną masę śmietanowo - budyniową. Na masę wylewamy tężejącą się galaretkę truskawkową i wkładamy pucharki do lodówki.
6. Truskawki blendujemy i dodajemy do niej rozpuszczoną żelatynę w wodzie.
7. Gdy galaretka truskawkowa sie stęgnie wykładamy na nią ostatnią warstwę masy śmietaniowo - budyniowej oraz z blendowane truskawki.
Komentarze