Brzoskwinówka

4.5 (158 ocen)

  • 60 min

Brzoskwiniówka cały rok czekała na końcowe zdjęcie nalewki. Sezon jest idealny aby zalać brzoskwinie alkoholem i dać im czas, aby się wymacerowały i oddały cały swój aromat i smak. Przepis jest bardzo prosty.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:

    1 i 1/2 kg brzoskwiń
    1 litra wódki
    1 kg cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Napoje Alkohole Nalewki

Brzoskwinówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Brzoskwinie obieramy i kroimy na drobne kawałki, przesypujemy cukrem, zalewamy wódką. Słój zamykamy bawełnianym, lnianym lub jedwabnym materiałem, alby był dostęp powietrza.
    2. Po 10-12 tygodniach zlewamy nalewkę, a owoce przekładamy do słoiczków i z powodzeniem możemy je wykorzystywać do ciast i deserów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Alkohol Brzoskwinie Nalewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować