Brzoskwiniowo-kokosowa poduszka

3 (2 ocen)

  • 35 min

Niebiańskie ciacho z dużą ilością pysznego kremu i brzoskwiniami, w smaku trochę mi przypomina kremówkę :) najlepsze na drugi dzień, kiedy ciasto zmięknie a krem nasiąknie aromatem kokosu :) dodam że przygotowanie zajmuje zaledwie pół godziny :) naprawdę polecam :)

  • 35 min

Składniki:

  • 1 op. gotowego ciasta francuskiego
    1 op. serka mascarpone
    1 serek homogenizowany waniliowy (np. Danio) (175g)
    1-2 łyżki cukru pudru
    4 łyżki wiórków kokosowych
    1/2 puszki brzoskwiń
    1 jajko
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Brzoskwiniowo-kokosowa poduszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwiń, pokrój w 12 prostokątów, posmaruj jajkiem i wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika. Piecz ok. 15 minut w 180-190 stopniach. Przestudź.
  • 2. Serek mascarpone dokładnie wymieszaj z serkiem homogenizowanym i cukrem pudrem. Na koniec do kremu delikatnie wmieszaj kokos. Brzoskwinie pokrój w plasterki.
  • 3. Upieczone i ostudzone prostokąty z ciasta francuskiego przekrój wzdłuż na pół. Na dolna część nałóż przygotowany wcześniej krem i ułóż na tym po kilka plasterków brzoskwiń. Przykryj drugą częścią ciasta i lekko dociśnij. Tak przygotowane ciastka wstaw na kilka godzin do lodówki. Gotowe można posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Ciasto francuskie Kokos Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować