Brzoskwiniowiec bez pieczenia

4.5 (177 ocen)

Doskonałe ciasto na upalne dni :) Bez pieczenia, proste i szybkie. Serdecznie polecam!

Składniki:

  • Masa:
    1 puszka brzoskwiń (850g)
    5 żółtek
    200 g kostka masła
    2 op. budyniu śmietankowego
    3 łyżki cukru
    1 łyżka mąki pszennej

    Dodatkowo:
    1 galaretka o smaku pomarańczowym
    opakowanie okrągłych biszkoptów
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Bezy

Brzoskwiniowiec bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa: Syrop zagotować z cukrem. W 1 szkl. wody rozpuścić budynie i żółtka. Wlać do gotującego się syropu. Cały czas mieszając gotować do zgęstnienia. Następnie zdjąć z ognia i pozostawić do wystudzenia. Masło utrzeć do puszystości, stopniowo dodawać budyń, za każdym razem zmiksować do uzyskania jednolitego kremu. Do 2/3 masy dodać pokrojone w kostkę cztery połówki brzoskwiń, wymieszać.
  • 2. Tortownicę o średnicy 25 cm wyłożyć folią aluminiową/ papierem do pieczenia. Na dnie poukładać biszkopty, a następnie wysmarować je 2/3 masy. Na to ponownie biszkopty i część masy bez brzoskwiń.
  • 3. Galaretkę rozpuścić w 1 szkl. wrzącej wody. Pozostałe brzoskwinie zmiksować na puree, dodać go galaretki i wymieszać. Lekko tężejącą wylać na masę. Schłodzić w lodówce do stężenia. Smacznego! (inspiracja/ źródło: Zjem to!)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Brzoskwinie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować