brzoskwiniowiec

4.5 (160 ocen)

Jeatem miłośniczka słodyczy ,pyszne połączenie brzoskwin kokosu i ajerkoniaku ! raj dla podniebienia Jest tani szybki i prosty w przygotowaniu , Nauczył sie go robić nawet mój mężczyzna !

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jajek
    6łyżek cukru
    6 łyżek mąki
    sól
    łyżeczka proszku do pieczenia
    1 opakowanie kremu ajerkoniakowego
    mleko
    paczka wiórków kokosowych
    puszka brzoskwin
    200gram masła badz margaryny
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Brzoskwiniowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: zółtka i białka oddzielamy . białka wlewamy do wysokiego naczynia dodajemy szczypte soli ,ubijamy pianę na sztywno. W osobnym naczyniu ucieramy dokładnie zóltka z cukrem . dodajemy do piany i mieszamy delikatnie najlepiej łyżką . Mąkę oraz proszek do pieczenia przesypujemy przez sitko i dodajemy do jajek , mieszamy bardzo delikatnie, wylewamy a sredniej wielkosci blaszke . Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni okolo25 minut . po upieczeniu zostawimy na chwile w piekarniku dopiero następnie wyjmujemy , zostawiamy do ostygniecia.
  • 2. Krem wykonujemy wedle przepisu na opakowaniu, brzoskwinie kroimy w kostke , dodajemy do kremu mieszamy.
  • brzoskwiniowiec 3. Gdy biszkopt ostygnie przekrawamy na dwie równe części . sokiem z brzoskwin jesli sa w puszcze nasaczamy biszkopt, jesli uzywamy swieżych brzoskwin biszkopt nasaczamy oranzada . przekladamy 3/4 kremy, przykrywamy , pozostały krem nakladamy na wierzch . Masło rozpuszczamy na patelni , dodajemy paczke wiorek kokosowych intesywnie mieszamy prazymy okolo2 minuty. Gorącą maę nakladamy na wierzch na krem, rozprowadzay równomiernie ozdabiamy brzoskwiniami lub czekolada
  • 4. gotowe smacznego !

Porady

jesli potrzebujesz większy biszkopt dodaj wiecej jajek izmien proporcje, zawsze dodajemy tyle mąki i cukru ile jest jajek,

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować