Brzoskwiniowe wydmy Siostry Anastazji

4.78 (200 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób

Siostra Anastazja ma pyszne ciasta. Są trochę pracochłonne bo kilku warstwowe ale czasami można się pokusić i zarezerwować czas na ich upieczenie, bo na prawdę warto.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • Biszkopt bakaliowy
    8 białek
    3 żółtka
    150 g cukru
    100 g orzechów włoskich mielonych
    100 g orzechów włoskich krojonych
    50 g kokosu
    1 łyżeczka kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    sól szczypta
    Krem budyniowy
    1 puszka brzoskwiń w puszce(sok)
    2 budynie waniliowe
    2 łyżki cukru
    250 g masła
    Na górę
    ciastka typu delicje
    2 galaretki brzoskwiniowe
    brzoskwinie z puszki
Wystaw ocenę:

4.78 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Brzoskwiniowe wydmy siostry anastazji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy, kokos, kakao i proszek do pieczenia wymieszać. Biszkopt: białka ubić na sztywno z szczyptą soli stopniowo dodawać cukier, po jednym żółtku i ubijać do momentu aż masa będzie sztywna. Dodać wymieszane bakalie i wymieszać łyżką. Wylać na blachę 25*36 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Wyrównać powierzchnię i piec w 180 stopniach około 25 minut. Ostudzić i zdjąć papier. Krem: Odlać syrop z brzoskwiń i uzupełnić wodą do 0,5 litra. 3/4 szklanki płynu odlać wymieszać w nim budynie. Resztę płynu zagotować z cukrem wlać rozmieszane budynie i ponownie zagotować, mieszając. Przykryć na górze folią spożywczą i ostudzić. Masło utrzeć do białości, dodawać porcjami zimny budyń i ucierać. Na biszkopcie rozsmarować połowę kremu, ułożyć delicje, rozsmarować resztę kremu. Na górze rozłożyć pokrojone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką. Odłożyć na noc w chłodne miejsce. Po upieczeniu biszkopt zrobił się dużo mniejszy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować