Brzoskwiniowa pokusa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem. Mieszamy z 15 dag wiórków kokosowych, makiem i proszkiem do pieczenia. Wylewamy
na blachę (ok. 25x37 cm). Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 °C, aż ciasto lekko się zrumieni. Studzimy. Alkohol rozcieńczamy. Skrapiamy ciasto
i nasączamy biszkopty.
2.Masa: budyń gotujemy na mleku według przepisu na opakowaniu. Studzimy. Żółtka i margarynę ucieramy z cukrem pudrem na gładką masę, stopniowo dodając budyń. Wkładamy osączone i pokrojone w średnią kostkę brzoskwinie. Delikatnie mieszamy.
3.Masę wykładamy na ciasto. Przykrywamy biszkoptami. Wierzch dekorujemy polewą przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Posypujemy
pozostałymi wiórkami.
Komentarze