Brzoskwinie z twarożkiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bardzo smaczne i lekkie danie na letni podwieczorek.

  • 15 min

Składniki:

  • - 10 brzoskwiń
    - 250 g twarogu
    - 1 duży pomidor
    - 2 łyżki śmietany kwaśnej
    - 1/2 ogórka szklarniowego
    - 2 łyżki cukru
    - Sok z 1/2 cytryny
    - sól, pieprz
    - Zielenina do dekoracji

Brzoskwinie z twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Brzoskwinie z twarożkiem 1. - Brzoskwinie przeciąć na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skóry.
    - Zagotować wodę z cukrem i sokiem z cytryny, włożyć brzoskwinie i pogotować 2-3 minuty.
    - Twarożek wymieszać ze śmietaną, pokrojonym w kostkę pomidorem i ogórkiem, posolić.
    - Nakładać łyżeczką do wystudzonych połówek brzoskwiń, udekorować zieleniną.

Porady

Można użyć gotowych brzoskwiń z syropu w puszce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy