brukselka z wołowiną w sosie śmietanowym na ostro...

0 (0 ocen)

taką brukselkę lubię na kolację bez innych dodatków......SMACZNEGO!!!

Składniki:


  • 1/2 kg brukselka
    20 dag wołowina z rosołu
    4 szklanki wywar drobiowo-wołowy
    2 łyżki śmietana
    3 łyżki mąka pszenna
    1 łyżeczka papryka suszona chilli
    1 łyżka cukier

Brukselka z wołowiną w sosie śmietanowym na ostro... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowe danie 1. z brukselki odciąć głąbki i opłukać

    gotować w ocukrzonej wodzie z 15 minut na średnim ogniu i odlać na sito

    wołowinę rostbef ugotowaną w rosole pokroić na kostki

    4 szklanki rosołu wlać do garnuszka, wsypać mąkę, dodać śmietanę, zmieloną suszoną papryczkę chilli

    mieszając wszystko rózgą doprowadzić do zagotowania i zagęszczenia sosu

    na brukselkę ułożyć kostki wołowe i polać sosem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy