Przystawka udała się wybornie, słodko-gorzka brukselka idealnie połączyła się ze zrumienionym bekonem.
25 min
Składniki:
brukselka (tyle sztuk ile plastrów bekonu) - ,,kapustki" powinny mieć podobną wielkość
plastry surowego i wędzonego bekonu
metalowe szpadki lub wykałaczki
Brukselka w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brukselkę umyć, obrać z zewnętrznych listków.
Każdą brukselkę owinąć plastrem bekonu i przebić metalową szpadką.
Brukselki ułożyć w naczyniu do zapiekania, piec 15-20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Czas pieczenia zależy od wielkości brukselek, należy je piec do miękkości.
Po wyjęciu brukselek z piekarnika, usunąć metalowe szpadki.
Brukselkę podawać na ciepło lub zimno.
Komentarze