Brukselka w boczku

4.5 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min

Przystawka udała się wybornie, słodko-gorzka brukselka idealnie połączyła się ze zrumienionym bekonem.

  • 25 min

Składniki:

  • brukselka (tyle sztuk ile plastrów bekonu) - ,,kapustki" powinny mieć podobną wielkość
    plastry surowego i wędzonego bekonu
    metalowe szpadki lub wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Brukselka w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Brukselka pieczona w bekonie 1. Brukselkę umyć, obrać z zewnętrznych listków.
    Każdą brukselkę owinąć plastrem bekonu i przebić metalową szpadką.
    Brukselki ułożyć w naczyniu do zapiekania, piec 15-20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
    Czas pieczenia zależy od wielkości brukselek, należy je piec do miękkości.
    Po wyjęciu brukselek z piekarnika, usunąć metalowe szpadki.
    Brukselkę podawać na ciepło lub zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bekon Brukselka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować