brazylijska babka marchewkowa

4.5 (188 ocen)

szybka w wykonaniu i wilgotna babka

Składniki:

  • 250 g obranej surowej marchwi
    1,5 szkl mąki
    3/4 szkl cukru
    4 jaja
    200 ml oleju roślinnego
    1 łyżka proszku do pieczenia
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Brazylijska babka marchewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew obieramy; tniemy na plasterki i rozdrabniamy marchew w blenderze najdrobniej jak się da. Marchew nie miała konsystencji gładkiego puree. Wiec po przełożeniu do miski potraktowałam ją jeszcze blenderem ręcznym.
  • 2. Następnie dodajemy jaja, cukier, olej i jeszcze raz całość potraktowałam ręcznym blenderem. Na koniec dosypujemy mąkę, proszek do pieczenia mieszamy całość na gładką masę mikserem.
  • 3. Formę babki dokładnie smarujemy masłem, obsypujemy manną i wylewamy ciasto. Pieczemy 45-50 minut w 180st do suchego patyczka.
  • 4. Wyjmujemy z piekarnika; studzimy. Polewamy lukrem bądź polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować