Brokułowa przekąska

4.5 (185 ocen)

  • 30 min

Panierka jest chrupiąca, brokuł soczysty- nic ująć nic dodać. To ciekawy sposób na wykorzystanie tego pysznego warzywa.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    - Jeden duży brokuł,
    - Bułka tarta ,
    - Olej do smażenia,
    - 200 g mąki,
    - 2 jajka,
    - 200 ml mleka,
    - Sól do smaku,

    Dip czosnkowy:
    • 1 mały jogurt naturalny,
    • 1-2 ząbki czosnku,
    • Pieprz, sól do smaku,
    • Pokrojony koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Brokułowa przekąska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł dzielimy na różyczki. Obgotowujemy go w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy.
    Z mąki, mleka, soli i jajek przygotowujemy ciasto naleśnikowe. W gotowym maczamy ugotowane brokuły. Następnie każde z nich maczamy w bułce tartej. Tak przygotowane wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy do zrumienienia.
    Gotowe wyjmujemy i odsączamy na papierowym ręczniku.
  • 2. Dip: Czosnek przeciskamy przez praskę, dokładamy do jogurtu, doprawiamy i mieszamy z koperkiem.

Porady

Podajemy jako przekąskę do dipu koperkowego lub jako dodatek do obiadu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować