Brokuły z papryką i fetą

4.5 (145 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gdy zjawiają się niezapowiedziani goście, szybko robię tę zdrową i pożywną potrawę.

Składniki:

  • brokuł
    czerwona papryka
    zielona papryka
    op. sera feta
    mały jogurt bałkański
    łyżka majonezu
    słodka mielona papryka
    ząbek czosnku
    sól
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Brokuły z papryką i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł myjemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie na półtwardo. Dzielimy na różyczki i układamy na talerzu. Fetę kroimy w małą kostkę. Układamy na brokule.
  • 2. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w cienkie paski.
  • 3. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Jogurt mieszamy z majonezem, czosnkiem i mieloną papryką. Chłodzimy ok. 30 minut.
  • 4. Sałatkę polewamy sosem. Oprószamy ziołami i dekorujemy papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Jogurt Papryka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować