Brokuł z sosem czosnkowo - koperkowym

5 (172 ocen)

Doskonały dodatek do ryby lub mięsa.

Składniki:

  • 1 brokuł
    150 g jogurtu naturalnego
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki posiekanego koperku
    2 łyżeczki soku z cytryny
    1 łyżka wyłuskanych ziaren słonecznika
    sól
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Brokuł z sosem czosnkowo - koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuła płuczemy, osączamy, dzielimy na różyczki i gotujemy na parze. Studzimy.
  • 2. Do jogurtu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny i koperek, przyprawiamy solą i mieszamy. Przygotowanym sosem polewamy brokuła.
  • 3. Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni do zrumienienia i posypujemy nimi sałatkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować