Brownies & Blonidies

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Słodko i czekoladowo? Dlaczego nie! A może podwójnie czekoladowo??? :)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • CZEKOLADOWE BROWNIE:
    - czekolada deserowa: 200 gramów
    - masło (temp. pokojowa): 200 gramów
    - mąka pszenna: 100 gramów
    - cukier biały drobny: 300 gramów
    - ciemne kakao do wypieków: 1 łyżka
    - jaja świeże: 6 sztuk
    SłODKIE BLONDIE:
    - biała czekolada: 200 gramów
    - masło (temp. pokojowa): 200 gramów
    - maka pszennna: 100 gramów
    - cukier biały drobny: 300 gramów
    - wiórki kokosowe: 2 łyżki
    - jaja świeże: 6 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Brownie Desery

Brownies & blonidies - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni C.
    Przygotowujemy brownie:
    W mikrofalówce lub nad garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą rozpuścić w misce masło z pokruszoną czekoladą, dokładnie rozmieszać. Jaja ubijamy mikserem, stopniowo dodając mąkę, kakao i cukier. Łączymy obie masy.
  • 2. Przygotowujemy blondie:
    tak jak brownie :)
  • 3. Blachę o wymiarach 25 x 35 cm wykładamy pergaminem. Ciemne ciasto wylewamy na blachę i dodajemy w kilka miejsc jasną wersję. Wstawiamy do piekarnika na około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada deserowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować