Brownie z solą morską

3.17 (6 ocen)

  • 60 min

Idealne połączenia smaku słodkiego i słonego

  • 60 min

Składniki:

  • (forma 20x30)
    230 g masła
    200 g czekolady
    200 g cukru białego
    100 g cukru brązowego
    4 jajka
    85 g mąki
    1/4 szklanki kakao
    dodatkowo:
    1 łyżka soli morskiej
Wystaw ocenę:

3.17 (6 ocen)

Zobacz również:

Ciasto czekoladowe Brownie Desery

Brownie z solą morską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuszczamy z czekoladą, studzimy
    Białka ubijamy na sztywno i odstawiamy.
    Żółtka ucieramy z cukrem,dodajemy rozpuszczoną z masłem czekoladę, sól, mąkę i kakao. Na końcu mieszamy ciasto z białkami.
    Formę 20x 30 cm wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto , wstawiamy do piekarnika na 35-40 minut do 180 stopni (sprawdzamy patyczkiem- patyczek będzie mokry, ale nie powinno być na nim ciekłego ciasta)
    Po wyjęciu z piekarnika ciasto posypujemy sola morską. (można lekko ja przycisnąć dłonią, aby okruszki soli wbiły się w wierzch ciasta)

    Sól można także wsypać do ciasta przed pieczeniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować