Brownie z orzechami i podwójną czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ORZECHY PODPIEKAMY W PIEKARNIKU W 180stop. PRZEZ OKOŁO 8-10min.
NAD PARĄ ROZTAPIAMY POSIEKANE MASŁO Z POKRUSZONĄ CZEKOLADĄ.GDY SIĘ POŁĄCZĄ ZDEJMUJEMY Z OGNIA I DO GORĄCEJ MASY DODAJEMY KAKAO I CUKIER,DOKŁADNIE MIESZAMY.
DOKŁADAMY KOLEJNO JAJKA WCIĄŻ UCIERAJĄC.DODAJEMY OLEJEK.NASTĘPNIE MĄKĘ I SÓL WMIESZAĆ ŁYŻKĄ W CIASTO.NA KONIEC WSYPUJEMY ORZECHY.
WYKŁADAMY CIASTO NA BLASZKĘ (NACZYNIE DO TART).
PIECZEMY PRZEZ OKOŁO 30-35min W TEMP. 160stop.C (DO SUCHEGO PATYCZKA)
WYKŁADAMY CIASTO Z PIEKARNIKA,STUDZIMY I KOŃCEM DREWNIANEJ ŁYŻKI ROBIMY OKOŁO 25 OTWORÓW.
ŚMIETANĘ ZAGOTOWAĆ ,ZDJĄĆ Z OGNIA I WSYPAĆ POKRUSZONĄ CZEKOLADĘ.MIESZAMY DO MOMENTU CAŁKOWITEGO ROZPUSZCZENIA.
DO DZIUREK NALEWAMY MASĘ ZE ŚMIETANY I WSTAWIAMY DO LODÓWKI.
Komentarze