Brownie z czerwonej fasoli (ciasto bez glutenu)

4.5 (185 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne pełne czekolady ciasto, które dzięki głównemu składnikowi - czyli fasoli staje się wielką niespodzianką :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki:
    3 puszki czerwonej fasoli
    3 gorzkie czekolady 70% kakao ( jedna na polewę)
    6 jajek
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    50g masła
    1 łyżka ekstraktu waniliowego
    14 łyżek cukru
    szczypta soli
    odrobina mleka do
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Brownie Desery

Brownie z czerwonej fasoli (ciasto bez glutenu) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę przepłukać, zblendować lub zmielić - 2 krotnie.
    Ubić pianę z białek, dodać szczyptę soli, na koniec dodajemy cukier.
    Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej, następnie dodajemy masło.
  • 2. Do fasoli dodajemy żółtka, ekstrakt waniliowy, proszek do pieczenia, przestudzoną czekoladę z masłem, wszystko razem miksujemy.
    Na koniec dodajemy pianę z białek mieszając łyżką.
  • image-1yix2vc 3. Pieczemy w 175 stopniach (góra, dół) ok 1 godziny. Ciasto polewamy rozpuszczoną czekoladą z odrobiną mleka. Smacznego :)

Porady

Jeśli po blendowaniu czy zmieleniu zostaną odrobinki fasoli, nie należy się przejmować :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować