Brownie z cukinią - wegańskie

0 (0 ocen)

Coś dla wegan,ale nie tylko

Składniki:

  • 100 g gorzkiej czekolady
    3/4 szklanki oleju kokosowego
    1/2-1 cukinia (po starciu powinno być 2 szklanki)
    1 1/2 szklanki cukru kokosowego
    kilka kropel ekstraktu waniliowego
    1 łyżeczka sody
    1 łyżeczka soli morskiej
    1/2 szklanki kakao
    1 3/4 szklanki mąki jaglanej

Brownie z cukinią - wegańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nastaw na 175 C. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.
    W misce połącz ze sobą cukier,olej kokosowy,sól,sodę,ekstrakt waniliowy,kakao i mąkę. Do zawartości miski dodaj startą cukinię (nie odsączaj z nadmiaru wody) i wymieszaj.
    Następnie posiekaj czekoladę,dodaj do ciasta i wymieszaj.
    Ciasto przełóż do blaszki i piecz przez ok. 25 minut.

Komentarze

Podobne przepisy