BROWNIE Z CHILI

4.5 (197 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Czekoladowe ciacho z nutką pikanterii...

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - masło: 20 dekagramów
    - tabliczka czekolady gorzkiej: 1 sztuka
    - tabliczka czekolady gorzkiej ze skórką pomarańczową: 1 sztuka
    - tabliczka czekolady z orzechami: 1 sztuka
    - cukier: 1 szklanka
    - jaja: 3 sztuki
    - mąka: 1 szklanka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - cynamon: 0.5 łyżeczki
    - chili (dla odważnych 1/2 łyżeczki): 0.25 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery

Brownie z chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondelku na wolnym ogniu rozpuścić mało i połamane czekolady. Wystudzić.
  • 2. Jajka ubić z cukrem na gładką masę.
  • 3. Do mąki dodać proszek, sól, cynamon i chili.
  • 4. Do jajek dodawać mąkę i masę czekoladową. Ubić na gładką i lśniącą masę.
  • 5. Wylać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
    Porcja na małą blaszkę 25x25 lub małą tortownicę. Ja wykorzystałam silikonową foremkę w kształcie wianka.
  • 6. Piec około pół godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować